Böcker

Barnböcker

Skrivna av Täpp Lars Arnesson, illustrerade av

Joakim Depui, formgivna av Ola Depui

Våren 2015 släpptes barnboken Den modiga tranan Tore, den första boken som kommit till genom samarbete mellan Täpp Lars, Joakim och Ola.

I slutet av november 2016 kom den andra boken

Välkommen hem - En Julsaga.

Min debut som barnboksillustratör

Vintern 2015 fick jag en förfrågan av Täpp Lars Arnesson om jag ville illustrera bilder till en barnbok som han skrivit. Utan att fundera särskilt länge antog jag utmaningen, för en utmaning var det. Jag hade aldrig ritat en trana tidigare så det var bara att börja googla och skissa. I boken finns dessutom två kor vilket inte heller var något som jag ägnat mig åt tidigare.

 

Boken handlar om att övervinna sin rädsla och våga göra bra saker fast man är rädd. Något som vi alla behöver ibland.

 

Några månader senare var bilderna färdiga, omslaget var klart och allt var godkänt av författaren. Därefter var det layoutarbete med att få in bilderna och texten på sidorna i boken. Ett tidskrävande arbete framför datorn men samtidigt roligt att arbeta fram en färdig bok som sedan skickas för tryck.

 

// Joakim Depui

- Att vara modig är att göra bra saker fast man inte törs, säger Markusa till den lilla tranungen Tore. Kossorna i fäboden hjälper den lilla tranungen att våga pröva sina vingar och upptäckaatt de kommer att bära honom dit han vill.

Recension i "BTJ-häftet – nya titlar och vägledande recensioner" nr 19 (2015)

 

"..... Illustrationerna av Joakim Depui är finstämda och layouten verkligt snygg. En fin bok om att våga.– Kerstin Hagstrand-Velicu."

Recension från "BTJ-häftet – nya titlar och vägledande recensioner",Publiceras i BTJ-häftet nr 4, 2016.

"...Detta är en välberättad och rörande saga om flykt och hemkomst. Jag kan tänka att den är utmärkt som utgångspunkt att tala med barn om hur det ser ut i vår värld idag med stora flyktingströmmar. Men i sagans värld kan man förenkla och det goda slutet är självklart...." Kerstin Hagstrand-Velicu

 

 

En bok om längtan, omtänksamhet och öppna dörrar.

De två tomtefamiljerna har varit på vandring länge och långt hemifrån när de äntligen finner någonstans att bo. Deras stora räddning blir en liten skogsmus och en öppenhjärtad tomtefamilj som för dem som behöver, öppnar sina dörrar med orden:

-Välkommen hem!

En bok om att hitta sin plats. Att bli vuxen är bland det svåraste som finns, ibland är man för liten och ibland är man för stor och det är inte alltid lätt att veta vad som är rätt och fel. Är man dessutom en väldigt busig killing kan det bli extra svårt, men med goda råd och trygg vägledning går allt.

Bokbeställning

(porto tillkommer)

 
 
 
 
Den modiga tranan Tore 99 kr
Välkommen hem - En Julsaga 119 kr
Killingen sprätta skogens skräck 69 kr
Paketpris när du beställer alla titlar 249 kr